Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Slotervaartziekenhuis te goedkoop’

De woningbouwcorporaties Het Oosten en De Key en zorginstelling Cordaan hebben 20 miljoen minder betaald voor het Slotervaartziekenhuis dan het Het Ziekenhuis Consortium geboden heeft. Dat zegt Paul Sturkenboom in Cobouw.

Het Ziekenhuis Consortium (HZC) was in eerste instantie met nog twee andere partijen in de race voor de aankoop van het Slotervaartziekenhuis. Het College sanering zorginstellingen, die namens de overheid de verkoop begeleidde, vond echter dat er een openbare biedinsprocedure moest komen. Die is uiteindelijk gewonnen door de combinatie van de twee woningbouwcorporaties en de Cordaan Groep.

Schuld

HZC en het vastgoedconcern Fortress hebben zich teruggetrokken toen duidelijk werd dat de totale schuld van het Slotervaartziekenhuis 60 miljoen euro bedroeg, aldus Sturkenboom. Het Slotervaartziekenhuis wil niet reageren op de uitlatingen van Sturkenboom. “Er doen allerlei verhalen de ronde”, aldus de woordvoerder. Sturkenboom verwacht nog dit jaar de overname van een ziekenhuis bekend te kunnen maken. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.