Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Smartphone voor blinden op de markt

De nieuwe smartphone Georgie is de eerste smartphone ter wereld speciaal ontworpen voor blinden. Dit meldt de BBC vandaag. De smartphone met touchscreen wordt bediend met stembesturing en biedt een verscheidenheid aan apps om bijvoorbeeld een locatie te zoeken en bustijden te raadplegen.
Smartphone voor blinden op de markt

De telefoon is ontworpen door het blinde echtpaar Roger en Margaret Wilson-Hinds en is vernoemd naar de eerste blindengeleidehond van mevrouw Wilson-Hinds, zo vertaalt de Volkskrant.

Android

De telefoon draait op het Android-besturingssysteem van Google en maakt gebruik van bestaande Samsung-toestellen zoals de Samsung XCover en Galaxy Ace 2. Er kan een complete telefoon worden gekocht voor 380 euro of, voor degenen met een Android-smartphone, kan een downloadbare versie worden bij via de appwinkel van Android Google Play. Dan kost het pakket aan applicaties zo’n 190 euro. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Friese Duim voor smartphone app Medalert

Mobiele huidkankerscreening met iPhone

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.