Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Social media om personeel te werven

Redacteur KinderopvangTotaal
Medewerkers zijn een goede bron voor het zoeken naar nieuwe kandidaten. Zo’n 25 procent van de Nederlandse vacatures wordt vervuld via het netwerk van huidige medewerkers. Deze vorm van werven, referral recruitment, leent zich uitstekend voor het gebruik van social media.
Social media om personeel te werven

De kracht van referral recruitment zit in de eigen medewerker als ambassadeur voor de organisatie. Medewerkers kunnen een vacature verspreiden via social media die zij gebruiken, bijvoorbeeld via LinkedIn. Nadeel is dat de vacature ongericht verschillende netwerken in gaat. Handiger is daarom om alleen medewerkers over de vacature te informeren met dezelfde achtergrond, functie of ervaring als de gezochte kandidaat. Zij hebben meer connecties met mensen die op hen lijken.

Netwerk

‘Wie weet iemand voor deze vacature?’ Met een simpel mailtje aan alle medewerkers kan een vacature in de organisatie snel verspreid worden. Werknemers kunnen deze mail doorsturen naar hun netwerk, kennissen sturen het op hun beurt door en de vacature verspreidt zich als een olievlek. Social media als LinkedIn, Twitter, Facebook en Hyves geven een extra mogelijkheid om de netwerken van medewerkers te bereiken. Aldus P&O Actueel.

Software

Voor referral recruitment via sociale media bestaat speciale software om medewerkers op de hoogte van vacatures te brengen. De medewerker hoeft alleen maar toestemming te geven om de vacature onder zijn of haar naam te publiceren in sociale netwerken naar keuze.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.