Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SOS-arts vandaag van start

Edith Schippers, vicefractievoorzitter van de VVD, geeft vandaag om twee uur op het Buitenhof in Den Haag het feestelijke startschot voor de eerste visites van SOS-Arts. Dat meldt de organisatie SOS-arts vandaag.
SOS-arts vandaag van start

SOS-Arts gaat vanaf vandaag werken in opdracht van bedrijven en organisaties, geheel buiten de basiszorgvoorziening. Door een overeenkomst met arbodienst Maetis, dat juist afgelopen week een nieuw servicepakket heeft gelanceerd, kunnen SOS-artsen al aan het werk. Naast Maetis overlegt SOS-arts met meerdere bedrijven en organisaties zoals ANWB, Livelife, Unie-KBO, AON, SOS-International en Eurocross.

NZa

De SOS-arts mag nog geen zorg verlenen aan particulieren. Verzekeraar Stad Holland gaf eerder al wel aan voor al haar verzekerden, zonder premieverhoging, de helft van een visite van SOS-ARTS te vergoeden. Op korte termijn zal SOS-arts aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) nog verzoeken om als innovatief project te mogen starten. Daarmee kan SOS-arts dan in een bepaalde regio aan de slag. De NZa kwam maart 2010 met het standpunt dat SOS-arts geen algemeen tarief mag voeren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Voorlopig geen NZa-tarief voor SOS-arts

SOS-arts klaagt NZa aan

SOS-arts: ‘LHV reageert uit broodnijd’

‘NZa bepaalt tarief voor initiatieven als SOS-arts’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.