Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spaarne Ziekenhuis krijgt kamers met hotelsfeer

Sarah Berends
Het Spaarne Ziekenhuis krijgt vijf familiekamers en twee palliatieve kamers met hotelsfeer. Het ontwerp bureau All-In Living realiseert dit in opdracht van het ziekenhuis. De kamers worden eind deze zomer opgeleverd.
Spaarne Ziekenhuis krijgt kamers met hotelsfeer
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De kamers zijn mogelijk door een bijdrage van Stichting Vrienden Spaarne Ziekenhuis.

Verbetering

Het bureau is nu bezig met de twee palliatieve kamers en op elke afdeling een familiekamer. ‘De huidige ruimtes zijn omgeven door  glas en het meubilair is verouderd. Ze ogen sober, kil bijna’, zegt Wendy Roos, fondsenwerver van Stichting Vrienden Spaarne Ziekenhuis. De verbetering past volgens haar goed in de doelstelling van de stichting: het mogelijk maken van innovatieve zorgprojecten en projecten die zorg en verblijf voor de patiënt verbeteren of prettiger maken.

Oncologie

Eind vorig jaar zorgde All-In Living ook voor de nieuwe wachtruimte van de afdeling oncologie. Myriam Vogel van All-In Living licht toe: ‘Onze eerste opdracht was het toevoegen van een warme, persoonlijke sfeer in de wachtruimte bij het nieuwe oncologiecentrum. De wensen van patiënten zijn geïnventariseerd en die hebben wij verwerkt in een grafische illustratie in de wachtruimte.’

Praktische eisen

Bij de bouw van de kamers is rekening gehouden met praktische eisen, zoals brandveiligheid en hygiëne. Om die reden is bijvoorbeeld een vloerkleed niet mogelijk en heeft het bureau voor een vloerafwerking van pvc met de uitstraling van een kleed gekozen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.