Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Spaarne Ziekenhuis start proef met no-show tarief

Mark van Dorresteijn
Het Spaarne Ziekenhuis is onlangs gestart met het uitdelen van boetes aan mensen die hun gemaakte afspraak niet nakomen. Volgens het ziekenhuis komt het regelmatig voor dat mensen zonder bericht wegblijven voor een afspraak op de polikliniek. Deze tijd kan beter besteed worden aan patiënten die wel komen, zo stelt het ziekenhuis.
Spaarne Ziekenhuis start proef met no-show tarief

Momenteel gaat het nog om een proef op de poliklinieken revalidatie en dermatologie, en bij revalidatiedagbehandeling (bijvoorbeeld: fysiotherapie en ergotherapie). Om de patiënten aan hun afspraak te herinneren, krijgen ze 48 uur van tevoren SMS van het ziekenhuis. Een afspraak kan nog worden afgezegd tot 24 uur van tevoren. Patiënten die hier zonder bericht niet op de gemaakte afspraak verschijnen, krijgen een rekening van 45 euro.

Proef

De proef start op 30 augustus. In november volgt evaluatie. Wanneer deze positief is, wordt het no-show tarief ook op de overige poliklinieken ingevoerd.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Spaarne Ziekenhuis )

‘Ziekenhuis moet “no-show” aanpakken’

Boete voor no-show bij Waterlandziekenhuis

Schippers dwingt ziekenhuizen no-show aan te pakken

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.