Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Specialisten MC Groep niet in actie

Mark van Dorresteijn
Medisch specialisten van de MC Groep doen niet mee aan de landelijke actiedag op donderdag 7 oktober. De specialisten werken op die dag gewoon door. Dat liet het ziekenhuis gisteren weten.
Specialisten MC Groep niet in actie

De MC Groep kon dankzij overheidssteun begin 2009 een nieuwe start maken met de ziekenhuizen. Het bestuur en de medisch specialisten vinden het nu niet gepast om patiënten de dupe te laten worden van acties. In de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord wordt gewoon gewerkt en patiënten worden ook in de poliklinieken in Dronten en Urk normaal geholpen.

Actie

De specialisten willen op de landelijke actiedag een zondagsdienst draaien. Dat houdt in dat behandelingen die kunnen worden uitgesteld, die dag niet zullen plaatsvinden. Spoedgevallen worden wel gedaan. De artsen protesteren tegen het plan van minister Klink om de zelfstandigheid van vrij gevestigde medisch specialisten in te perken. Hij wil dat ziekenhuizen voortaan bepalen welke zorg de specialisten moeten leveren en hoeveel zij daarvoor betaald krijgen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Medisch specialisten draaien zondagsdienst

VWS wil specialisten extra korten in 2011 en 2012

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.