Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Spreek collega’s aan op seksueel grensoverschrijdend gedrag’

Edith Tulp
Journalist Edith Tulp schrijft een driedelige serie over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorg. Vice-bestuursvoorzitter Christianne Lennards vertelt over cultuurverandering binnen het Amphia Ziekenhuis waar aan gewerkt wordt nadat een verpleegkundig specialist maandenlang werd geïntimideerd door een oncoloog. "We hebben ervan geleerd", zegt Lennards, "en we zetten er vol op in om te proberen te voorkomen dat zoiets weer gebeurt."
© Sebastian Gorczowski / Getty Images / iStock

“Een jaar geleden hebben we met

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Juist het woord “aanspreekcultuur’ triggert mij. Het bestaat namelijk niet en werkt averechts. Doel moet zijn dat je streeft naar een open cultuur waarin mensen zich veilig voelen in een team.
   Veilig om gedrag bespreekbaar te maken en zodanig elkaar in de groep te kunnen corrigeren. Te leren van elkaar, zeker daar waar mensen met een andere cultuur participeren. Hoe ga je met elkaar om en welk gedrag is (on) wenselijk. Een onafhankelijke teamcoach kan hierin begeleiden.

   Eigenlijk leg je verantwoordelijkheden en bevoegdheden, ook qua cultuur, laag in de organisatie neer.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.