Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St Jansdal enige overgebleven partij voor overname IJsselmeerziekenhuizen

Redacteur Zorgvisie
Curatoren van de MC IJsselmeerziekenhuizen onderzoeken samen met het Ziekenhuis St Jansdal de mogelijkheden van een doorstart. Het ziekenhuis in Harderwijk is de enige overgebleven kandidaat om de failliete IJsselmeerziekenhuizen over te nemen.
ultrasound

Naar verwachting zal de uitkomst van de onderhandelingen met Ziekenhuis St Jansdal later deze week helder zijn en kunnen worden gecommuniceerd.

Enige partij

Direct na het uitspreken van het faillissement is een verkooptraject opgestart door de curatoren. Naar aanleiding daarvan is een groot aantal biedingen op het ziekenhuis ontvangen. Gezien het belang van goede zorg in de regio gaat de voorkeur uit naar een potentiële kandidaat die een substantieel deel van de zorg wenst te continueren. De curatoren hebben vervolgens gesprekken gevoerd met diverse partijen en de biedingen nader geanalyseerd. Naar aanleiding daarvan hebben de curatoren besloten om met één partij, te weten Ziekenhuis St Jansdal, verder te onderhandelen over de mogelijke doorstart.

Afschalingsplan

Er wordt op het moment zorgvuldig afgeschaald om de patiëntveiligheid te kunnen blijven garanderen. Zodra er overeenstemming is bereikt over een doorstart, zal er een plan gemaakt worden om de werkzaamheden weer op te bouwen en voort te zetten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.