Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Staatssecretaris bereidt ratificatie VN-verdrag voor

Mark van Dorresteijn
Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten is bezig met de voorbereiding van de ratificatie van het VN-verdrag over de rechten van personen met een handicap. Dat schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer.
Staatssecretaris bereidt ratificatie VN-verdrag voor

Veldhuijzen van Zanten inventariseert momenteel de consequenties van het ratificeren van het VN-verdrag en voert daarover gesprekken met het middenveld. Daarnaast studeert ze op de technische aspecten van de ratificatie. De staatssecretaris streeft ernaar om de benodigde conceptwetsvoorstellen rond de zomer op de agenda van het kabinet te zetten.

Nog niet bekrachtigd

Het verdrag verplicht de ondertekenaars om de sociale en fysieke belemmeringen weg te nemen die gehandicapten dagelijks in hun deelname aan de samenleving ervaren. Eind maart vond in Utrecht een demonstratie plaats waar 1300 mensen aan meededen om de overheid te bewegen het verdrag waar te maken. Nederland ondertekende het VN-verdrag vier jaar geleden, maar stelt de bekrachtiging ervan sindsdien uit. 99 landen hebben hebben het verdrag al wel bekrachtigd. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees meer:

Kamerbrief Veldhuijzen van Zanten (PDF)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.