Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Staatssecretaris garant voor kindergeld Zonnehuizen

Mark van Dorresteijn
Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) en Fred Teeven (Justitie) stellen zich eenmalig garant voor het zak- en kleedgeld van uit huis geplaatste kinderen die bij stichting Zonnehuizen verbleven. Het gaat naar schatting om 150.000 euro.
Staatssecretaris garant voor kindergeld Zonnehuizen

Beide bewindslieden schrijven woensdag aan de Tweede Kamer dat zij vinden dat deze voogdijkinderen niet de dupe mogen worden van fouten of onzorgvuldigheden van anderen. Sinds het faillissement van stichting Zonnehuizen, eind vorig jaar, kunnen uit huis geplaatste kinderen die bij de zorginstelling verbleven, niet meer bij hun zak- en kleedgeld. Dat geld stond namelijk op een rekening van stichting Zonnehuizen en ging zo mee in het faillissement.

‘Kinderen mogen niet de dupe worden’

Veldhuijzen van Zanten benadrukt dat de zorg aan deze kinderen niet in gevaar is geweest. De bewindsvrouw spande zich voor deze groep in omdat ze de kinderen niet nogmaals ‘de dupe wilde laten worden van een situatie waar zij part noch deel aan hebben’.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Valerie Kuypers )

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.