Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stadsapotheken Nederland start internetapotheek

Mario Gibbels
StadsApotheken Nederland heeft aangekondigd dat ze begin mei een nieuwe internetapotheek in de markt zal zetten. De nieuwe online apotheek moet volgens de organisatie een alternatief vormen voor de internetapotheek Thuisapotheek, die inmiddels failliet is verklaard.
Stadsapotheken Nederland start internetapotheek

StadsApotheken Nederland wil hun klanten de combinatie aanbieden van enerzijds de mogelijkheid om via internet medicijnen en medische hulpmiddelen te bestellen en thuis te laten bezorgen, en anderzijds de mogelijkheid om de medicijnen te bestellen via internet en af te halen bij de vertrouwde apotheek in de buurt.

Failliet

Thuisapotheek is op 16 april failliet verklaard. Het bedrijf werd volgens StadsApotheken Nederland onder andere verweten agressieve verkoopmethodes erop na te houden, ingewikkeldere recepten te mijden en zich onrechtmatig toegang te hebben verschaft tot vertrouwelijke gegevens van cliënten. Daardoor raakten de naam en reputatie van Thuisapotheek beschadigd, trokken investeerders zich terug en moesten zo’n 30.000 klanten op zoek naar een nieuwe leverancier voor de online-bestelling van hun medicijnen.

Combinatie

StadsApotheken Nederland was eigenlijk van plan om pas in juli de online apotheek uit te rollen, maar vanwege het faillissement van Thuisapotheek heeft de organisatie besloten om sneller van start te gaan. Volgens directeur Henny Atta van Stadsapotheken Nederland is er in de markt behoefte aan het gemak van online bestellen van medicijnen in combinatie met de persoonlijke aandacht en gedegen kennis van de echte apotheker. (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

Kring-apotheek start webshop

De Thuisapotheek staakt bedrijfsactiviteiten

Marktwerking apothekers leidt tot duurdere medicijnen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.