Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds minder bioscoopbezoekers MC Alkmaar

Steeds minder patiënten in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) maken gebruik van de bioscoop, die in 2010 werd geopend op de kinderafdeling van het ziekenhuis. Het sympathieke initiatief lijkt achterhaald te worden door de mogelijkheid van 'internet aan het bed'. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.
Steeds minder bioscoopbezoekers MC Alkmaar
Foto: ANP KIPPA Levin den Boer

De bioscoop werd in 2010 mogelijk gemaakt door de steun van Lions Club Schagen en De Odd Fellows Loge Alkmaar, aldus het Noordhollands Dagblad. Een plaatselijke supermarkt sponsorde fris en chips en de kinderfilms werden aangeleverd door een videotheek. De bioscoop wordt echter steeds minder vaak gebruikt sinds patiënten beschikking hebben over internet aan het bed. Ook het toenemende aantal snelle dagbehandelingen en een steeds kortere ligduur dragen eraan bij dat een lang verblijf in het ziekenhuis nauwelijks meer voorkomt.

Teruglopend gebruik

Volgens Jacqueline de Vries van het MCA betekent het teruglopende gebruik van de bioscoopfaciliteiten niet dat de ruimte niet meer wordt gebruikt. ‘De bioscoop is verwerkt in een multifunctionele ruimte, die ook voor andere doeleinden zoals presentaties wordt gebruikt. Hij is dus nog volledig intact met speciale filmgordijnen en echte bioscoopstoelen. Met deze attributen wordt de ruimte omgetoverd in een heuse bioscoop. Zodra de behoefte toeneemt, kan de bioscoop weer meer draaien’, aldus de Vries.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.