Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sterfgeval De Leijakker was tragisch ongeval

Voor de dood van de verstandelijk gehandicapte bewoner van De Leijakker in Rijsbergen, die vorig jaar in zijn eten stikte, is niemand verantwoordelijk. Dat meldt regionaal dagblad BN/De Stem.

Het Openbaar Ministerie (OM) komt op grond van onderzoeken van politie, het Nederlands Forensisch Instituut en de Inspectie voor de Gezondheidszorg tot de conclusie dat er geen sprake is van een misdrijf. En dus wordt niemand vervolgd bij De Leijakker. De Leijakker is een locatie van zorgaanbieder Amarant.

Afspraken

“Wij onderzoeken alle gevallen waarin sprake is van een onnatuurlijke dood”, zegt woordvoerster Martine Pilaar van het Openbaar ministerie in het dagblad. “In dit geval ging het om een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De begeleidsters van De Leijakker hebben adequaat gehandeld. Er waren afspraken over de begeleiding van de man tijdens het eten. Daaraan hebben ze zich gehouden.”

Aanvulende vragen

De inhoud van die afspraken kent Pilaar niet. Ze erkent dat het lang heeft geduurd voordat het OM het besluit nam niet te vervolgen. “Politie en forensisch instituut waren vrij snel met hun onderzoek, maar wij hadden nog wat aanvullende vragen aan de inspectie.” (BN/De Stem)

Links

Amarant

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.