Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stijging klachten over zorg in Brabant

Vorig jaar werd meer geklaagd over de zorg in Brabant. Dat meldt de regionale krant BN De Stem op basis van cijfers van Zorgbelang Brabant.
Stijging klachten over zorg in Brabant

Zorgbelang Brabant is een organisatie waarbij 360 Brabantse patiënten- en consumentenorganisaties zijn aangesloten. De koepel heeft na inventarisatie geconstateerd dat het aantal klachten in 2009 met zeven procent steeg ten opzichte van een jaar eerder tot in totaal 1284 klachten.

Zorgbelang Brabant

De klachten gaan het vaakst over de behandeling door de huisarts of in het ziekenhuis. ‘Onzorgvuldig’, is de meest gehoorde klacht. Het gaat dan bijvoorbeeld om onvoldoende verdoving. Dat het aantal klachten is gestegen, wil volgens Theo Arts van Zorgbelang Brabant niet meteen zeggen dat de zorgverlening in de provincie erop achteruit is gegaan. In BN De Stem zegt Arts: “Ik heb het gevoel dat mensen ons ook vaker weten te vinden met hun klachten.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

‘Trek keurmerk in bij klachten’

NZa onderzoekt klacht MS-patiënten

Tuchtcolleges handelen minder klachten af in 2009

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.