Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Straf verdubbelen voor ‘hufters’

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een twee keer zo hoge straf eisen tegen mensen die geweld hebben gebruikt tegen hulpverleners en andere publieke dienstverleners. Dat staat in een actieplan van de overheid.

“Hufters”. Zo noemt minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken de mensen die hulpverleners bedreigen, slaan of schoppen. Slachtoffers zijn veelal ambulancepersoneel, medewerkers van de sociale dienst, agenten, brandweerlieden, buschauffeurs, conducteurs en ziekenhuispersoneel.

Verwerpelijk fenomeen

Geweld tegen hen is een volstrekt verwerpelijk fenomeen, aldus minister Remkes die zich in nogal ferme bewoordingen uitliet. “Blijf daarom met je poten van onze mensen af of je zult het nog lang bezuren “, aldus de minister bij de ondertekening van het actieprogramma.

Daders

De kosten van letsel en schade altijd worden verhaald op de daders. Het gaat dan behalve om materiële schade ook om een schadevergoeding voor het aangerichte leed, de kosten van ziekteverzuim als gevolg van het geweld of medische kosten. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.