Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Strafzaak Jansen Steur begint 4 november

Redacteur KinderopvangTotaal
De tot nu toe grootste medische strafzaak tegen ex-neuroloog Ernst Jansen Steur begint maandag 4 november. Dat maakte de rechtbank in Overijssel vrijdag bekend.
Strafzaak Jansen Steur begint 4 november
Foto: ANP Aloys Oosterwijk

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak confronteert de rechter Jansen Steur met de aanklachten. De uitspraak in wat nu al de grootste medische strafzaak in Nederland wordt genoemd, is naar verwachting volgend jaar februari. Voor de zaak zijn 13 dagen uitgetrokken, verdeeld over november en december. Er worden dan ook deskundigen gehoord.

Medische zorg

De tuchtzaak die vijf patiënten tegen Jansen Steur hebben aangespannen, begint op 1 november. Dat maakte het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg vrijdag bekend. Deze zaak gaat alleen over de medische zorg die Jansen Steur heeft verleend. Het college kijkt daarbij alleen naar het jaar 2003, omdat klachten uit eerdere periodes al verjaard zijn.

Klacht

De vijf patiënten hebben ook klachten ingediend tegen het ziekenhuis en tegen inspecteurs voor de gezondheidszorg. Die klachten behandelt het Tuchtcollege Zwolle ook in november.

Verkeerde diagnoses

De voormalig neuroloog wordt verdacht van onder meer het stellen van verkeerde diagnoses met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten, en van diefstal. Een patiënte pleegde zelfs zelfmoord na een slechtnieuwsgesprek met de neuroloog. Ook bleek hij verslaafd te zijn aan medicijnen die hij verduisterde uit het Medisch Spectrum Twente, waar hij tot 2003 werkte.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.