Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Structureel 30 miljoen voor aanpak verwarde personen

Het kabinet stelt structureel vanaf 2017 30 miljoen euro ter beschikking voor de aanpak van personen met verward gedrag. Dat staat in de deze week verschenen voorjaarsnota. Voor de rest van 2016 wordt 15 miljoen beschikbaar gesteld.
Fotolia

Het aanjaagteam Verwarde Personen is zeer verheugd dat een eerste verzoek om hiervoor meer geld vrij te maken door het kabinet is gehonoreerd. ‘Hieruit blijkt dat het landelijke vraagstuk wordt opgepakt’, aldus voorzitter Liesbeth Spies.

Budget
Het toegekende budget wordt onder meer ingezet voor financiering van de regeling voor onverzekerden, die het kabinet aankondigde in reactie op de tussenrapportage van het aanjaagteam. Daarnaast worden acute zaken opgepakt, zoals het opzetten en uitbreiden van pilots en projecten in het land. De structurele toekenning stelt gemeenten beter in staat hun rol bij de opvang, zorg en ondersteuning van personen met verward gedrag uit te bouwen en samen met de ketenpartners een goede, sluitende aanpak te realiseren.

Dossier Geestelijke Gezondheidszorg
Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health en de bekostiging.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.