Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SVRZ en Zorgstroom in de ban van buikgriep

De zorginstellingen SVRZ en Zorgstroom hebben te kampen met het besmettelijke Noro-virus dat buikgriep veroorzaakt. Dit meldt regionaal dagblad BN De Stem. Er zijn tien bewoners en acht medewerkers getroffen.
SVRZ en Zorgstroom in de ban van buikgriep

Zowel SVRZ als Zorgstroom hebben maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Bij de klachten horen overgeven en diarree. Op dit moment heerst volgens BN De Stem het virus in het Gasthuis in Middelburg, een locatie van SVRZ. Drie van de vijf afdelingen hebben met het virus te maken. Op de toegangsdeur van het verzorgingshuis hangt een brief waarop staat dat het tehuis slechts gedeeltelijk open is. Om verspreiding tegen te gaan mogen bewoners en personeel van een besmette afdeling niet naar andere afdelingen en is bezoek niet of beperkt mogelijk. Zieke bewoners krijgen het verzoek minimaal 48 uur op hun appartement te blijven om verdere besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Virusremmers voor verpleeghuispersoneel inefficiënt

Afdelingen MC Zuiderzee afgesloten wegens norovirus

Ziekenhuis Emmen getroffen door norovirus

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.