Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tekort MDL-artsen licht teruggebracht

Het landelijk tekort aan maag-darm-leverartsen (MDL-artsen) blijft voorlopig nog bestaan. Dat blijkt uit antwoorden van minister Edith Schippers (VWS) op Kamervragen van PVV-Kamerlid Karin Gerbrands.
Tekort MDL-artsen licht teruggebracht

Er is nog steeds sprake van een tekort van MDL-artsen, zo schrijft de minister. De gemiddelde wachtlijsten en wachttijden zijn te lang en er bestaat een groot aantal structurele en onvervulbare vacatures. Uit recente informatie van het Capaciteitsorgaan blijkt volgens de minister echter wel dat het aantal artsen in opleiding (aios) in de richting MDL is gestegen. Het aantal aios is op 1 januari 2011 gestegen naar 184 en volgens voorlopige cijfers naar 197 op 1 januari 2012. “De komende jaren zal dat een stijging van het aantal werkzame MDL-artsen te zien gaan geven”, aldus de minister.

Opnamestop

Gerbrands stelde haar Kamervragen naar aanleiding van de opnamestop bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis vanwege een tekort aan MDL-artsen. Het Kamerlid wil weten of de numerus fixus voor de opleiding wordt afgeschaft. Schippers: “Het ministerie van VWS en het ministerie van OCW werken gezamenlijk aan de brief van het kabinet over de uitwerking van de passage in het regeerakkoord over de numerus fixus en de vraag naar een kwart meer artsen in 2025. Naar verwachting wordt de brief in het voorjaar van 2012 aan u aangeboden.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Jeroen Bosch Ziekenhuis stelt opnamestop in

Jeroen Kolkman benoemd tot bijzonder hoogleraar mdl-ziekten

Ziekenhuizen nog steeds tekort aan mdl-artsen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.