Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Teller crowdfunding ANNO12 op ruim 346.000

Mark van Dorresteijn
De crowdfundingsactie voor het oprichten van de coöperatieve zorgverzekeraar ANNO12 heeft inmiddels ruim 346.000 euro opgeleverd. 286.000 via platform CrowdAboutNow en 60.350 via ledencertificaten.
Teller crowdfunding ANNO12 op ruim 346.000
Foto: ANNO12

Doel van de ANNO12 is om de missende 600.000 euro financieringstekort op te halen via crowdfunding. Een groot deel daarvan via CrowdAboutNow. Doel van ANNO12 is om via de actie een half miljoen op te halen. Het tekort van 154.000 moet voor woensdag 5 juni opgehaald zijn, want dan eindigt de actie.

Vergunning

ANNO12 wil medio juni haar vergunning aanvragen bij De Nederlandsche Bank. De nieuwe verzekeraar wil teruggrijpen naar de basisprincipes van verzekeren: naar solidariteit en bewust omgaan met gezondheid en ziekte. Het idee achter ANNO12 is dat de leden bepalen welke beleidskeuzes de zorgverzekeraar maakt.

Kapitaal

Voor de aanvraag is een kapitaalgarantie benodigd van 3,2 miljoen. Adolfsen en zijn mede-initiatiefnemers hebben samen met een investeerder al een groot deel bij elkaar gebracht. De rest willen zij via crowdfunding binnenhalen. ‘We moeten begin juni weten waar we aan toe zijn omdat het hele vergunningstraject maanden duurt. Eind september moeten we  een vergunning  hebben  want dan beginnen alle zorgverzekeraars hun campagne voor volgend jaar’, aldus Adolfsen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.