Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tergooi boekt 2,6 miljoen winst

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Tergooi ziekenhuizen hebben in 2013 een winst geboekt van 2,6 miljoen euro. Tergooi is een van de eerste ziekenhuizen die een jaarverslag publiceren.
Tergooi boekt 2

Ziekenhuizen mogen dit jaar hun jaarverslagen later deponeren vanwege de onduidelijkheid rond de omzetten. Uiterlijk 15 december mogen ze publiceren. Maar Tergooi, met locaties in Hilversum en Blaricum, heeft niet zo veel extra tijd nodig. Het ziekenhuis heeft op 11 juni de cijfers bekendgemaakt.

Tergooi

Tergooi heeft 2013 afgesloten met een winst van 2,6 miljoen euro. In 2012 behaalde het ziekenhuis een positief resultaat van 1,2 miljoen euro. Het positieve bedrijfsresultaat leidt tot een toename van het eigen vermogen. De solvabiliteit stijgt naar 13,7 procent. Het ziekenhuis loopt voor 2014 op koers, maar blijft alle zeilen bijzetten om de resultaatprognose voor 2014 van 4,5 miljoen euro te behalen. De cijfers van Tergooi zijn nog wel onder voorbehoud. Voor ziekenhuizen geldt sinds kort extra regelgeving over de verantwoordingssystematiek. De uitkomsten daarvan zijn mogelijk van invloed op de jaarrekeningen van de Nederlandse ziekenhuizen.