Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Terugkeer Aghina NVZD blijft mogelijk

Het bestuur van de NVZD houdt alle opties open. Dat verklaarde vice-bestuursvoorzitter Eelco Damen gisteravond tijdens de bijzondere ledenvergadering van de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg (NVZD). Uit gesprekken tussen bestuur, de geschorste NVZD-directeur Jan Aghina en een mediator zou zelfs een verzoening tussen directeur en bestuur kunnen komen.
Terugkeer Aghina NVZD blijft mogelijk

De bijzondere ledenvergadering was onder andere door NVZD-lid Hans Timmermans, bestuurder bij Riagg Maastricht, bijeengeroepen. De leden wilden tekst en uitleg over de ontstane bestuurscrisis. “Er is ons beloofd dat men nog eens met Aghina om de tafel zal gaan zitten en dat in deze gesprekken alles mogelijk zal blijven”, zegt Timmermans. “Toen enkele leden het bestuur attendeerden op het feit dat het headhuntersbureau Van der Kruijs al een mogelijke opvolger voor Aghina aan het zoeken is, werd gezegd dat dit een fout was en dat deze zoekopdracht wordt ingetrokken. Van der Kruiijs bleek op zoek te zijn naar een ondersteunende secretaris in plaats van een dagelijkse directeur. Dat roept vragen op over de koers die dit bestuur voor de NVZD ziet.” Uiteindelijk verzekerde het bestuur dat er geen vervangers worden gezocht en dat eerst een ronde mediation zal plaatsvinden.

Ledenraadpleging NVZD

Een ander punt dat gisteravond aan de orde kwam, was de gang van zaken rondom scheidend voorzitter Bert Bunnik. Leden wilden weten waarom het bestuur had besloten Bunnik aan te houden terwijl hij in 2008 geen bestuursvoorzitter meer was. “Volgens de statuten kan iemand die geen zorgbestuurder is niet de voorzitter zijn”, zegt Timmermans. “Het bestuur interpreteerde de statuten anders, maar heeft wel gezegd dat het op z’n minst over dit punt een ledenraadpleging had moeten houden. Ik denk dat de winst van de avond het feit is dat het bestuur nu beseft dat het wat vaker verantwoording moet gaan afleggen aan de leden.“ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Bestuur NVZD wil directeur Jan Aghina ontslaan

Damen noemt uitlatingen Aghina ‘onzin’

Bestuurders stemmen voor salariscode NVZD

Vakbond vindt NVZD-code onacceptabel

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.