Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg U en Zo bijna failliet

Thuiszorgbedrijf voor moslims U en Zo staat op de rand van faillissement. De financiën van het bedrijf zijn door justitie bevroren, omdat vier bestuursleden van de instelling klanten die nauwelijks Nederlands spreken zouden hebben opgelicht.

Er is nu uitstel van betaling aan schuldeisers aangevraagd. De zorg aan zo’n achthonderd klanten (vooral moslims) komt hiermee op de tocht te staan. Justitie verdenkt de bestuurders van het zorgbedrijf van valsheid in geschrifte, verduistering, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie. Ze zouden miljoenen achterover hebben gedrukt en in eigen zak hebben gestoken.

Voorbode van faillissement

Doordat U en Zo op last van justitie de 1,5 miljoen euro in de kas niet kan gebruiken om medewerkers te betalen, dreigt het bedrijf kopje onder te gaan en is uitstel van betaling aan schuldeisers aangevraagd. Dit is vaak een voorbode van faillissement. Eén van de huidige bestuurders, Abdelkhalek Aachboune, wil niet veel kwijt. “We hopen nu nog op een voortbestaan. Er wordt druk gekeken naar hoe we de medewerkers kunnen betalen.”

Het lot van de ruim achthonderd klanten in Rotterdam, Den Haag en Brabant is daarmee ook ongewis. Een bron binnen het bedrijf – die anoniem wil blijven – meent echter dat veruit de meeste klanten nog zorg krijgen omdat de medewerkers ook zonder loon ‘loyaal’ verder werken. Het huidige bestuur wilde tot dusver niet ingaan op de beschuldigingen van het Openbaar Ministerie aan het adres van de gearresteerde mannen. (AD)

Lees ook:

Bestuurders U en Zo maand langer vast

Bestuurders U en Zo Thuiszorg opgepakt

Antwoord op de Kamervragen van de PVV

Antwoord op de Kamervragen van Kamerlid Leijten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.