Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tien miljoen extra voor PGO-organisaties

Minister Klink stelt tien miljoen euro extra beschikbaar voor patiënten-, gehandicapten- en ouderenorganisaties (PGO-organisaties). Dat maakte de minister donderdag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van patiënten- en cliëntenorganisaties in Utrecht bekend.
Tien miljoen extra voor PGO-organisaties

“Omdat ik uw organisaties zo belangrijk vind, trek ik voor de versterking ervan jaarlijks tien miljoen euro extra subsidie uit”, zei de minister in zijn speech. “Dat komt bovenop het geld dat ieder jaar al beschikbaar is. Tevens wil ik nieuwe subsidiesystematiek opzetten.”

Keurmerk

In de nieuwe subsidiesystematiek moeten PGO-organisaties aan een aantal eisen voldoen om subsidie te ontvangen. “Wat mij betreft wordt er een meerjarenplan gemaakt als onderbouwing van uw subsidieaanvraag, zodat er helderheid is over de strategie en de aanpak.” Daarnaast wil Klink een keurmerk voor PGO-organisaties. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links:

Fonds PGO: politiek vergeet patiënt

Clevers nieuwe voorzitter Fonds PGO

‘CG-Raad redt FvO-banen’

FvO vraagt faillissement aan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.