Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tien ziekenhuizen bundelen inkoopkracht

Sarah Berends
Tien ziekenhuizen gaan gezamenlijk inkopen. Hiervoor hebben zij een convenant getekend, waarmee ze een nog groter front vormen naar al hun leveranciers.
Tien ziekenhuizen bundelen inkoopkracht

De tien ziekenhuizen hebben in 2009 met behulp van een inkoopalliantie een samenwerking ontwikkeld, waarmee zij op inkoopgebied voordeel willen halen. Vorige maand is de gezamenlijk inkoop van start gegaan. Op die manier willen ze de kosten van de zorg reduceren. Het merendeel van de inkoop van de ziekenhuizen wordt ingekocht bij internationale bedrijven. Het bespaart kosten om gezamenlijk de inkoop te realiseren. Leveranciers worden door de Inkoop Alliantie aangemoedigd om met kostenreducties en verbetervoorstellen te komen om zo de kosten van de ziekenhuiszorg beheersbaar te houden.

Succes

‘De afgelopen jaren laten zien dat er door het inkoopsamenwerkingsverband al vele successen zijn behaald. Om te komen tot nog betere afspraken, meer marktwerking en kostenreducties hebben de raden van bestuur van de aangesloten ziekenhuizen de onderlinge afspraken verder versterkt. De sterke betrokkenheid vanuit zowel de raden van bestuur als de medische staven maakt dat er meer eenduidigheid in producten komt, minder leveranciers komen en er meer transparantie is in kostprijzen en leveranciersafspraken’, laat een woordvoerder van het Jeroen Bosch Ziekenhuis weten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.