Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tienduizenden Nederlanders zijn niet verzekerd

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Ongeveer 55.000 mensen hebben nog geen zorgverzekering, ondanks dat ze er over zijn aangeschreven en een boete hebben moeten betalen.
Tienduizenden Nederlanders zijn niet verzekerd

Dat heeft het College voor Zorgverzekeringen vandaag bekendgemaakt.

Boete

Het CVZ is sinds maart vorig jaar bezig alle onverzekerde Nederlanders op te sporen. Van de 160.000 mensen die vorig jaar nog onverzekerd waren, hebben er inmiddels meer dan 100.000 een verzekering afgesloten. De personen die daar nog geen gehoor aan hebben gegeven, is inmiddels een boete opgelegd van ruim 350 euro. Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering te hebben. “Mochten die 55.000 mensen weer niet reageren, dan wordt verplicht een verzekering afgesloten en de premie ingehouden op het salaris”, zegt een CVZ-woordvoerder. Het is de bedoeling dat nog dit jaar vrijwel iedereen een verzekering heeft. (anp)

Lees meer:

Premies zorgverzekeringen verschillen 240 euro

Friezen dreigen verzekering De Friesland op te zeggen

Marian Kaljouw naar het College voor Zorgverzekeringen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.