Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tip 25: Begin tijdig uw tweede leven

ABN Amro en Philips openen een vestiging in Second Life. Een driedimensionale wereld op internet, met in korte tijd al 1,7 miljoen inwoners. Die maken contact met elkaar, sporten, gaan uit en kopen producten en diensten. Het betaalmiddel in deze wereld is de Linden Dollar, die omgewisseld kan worden in echte dollars. De eerste miljonair is een feit: een handelaar in virtueel vastgoed.

Ontdekken

Grote bedrijven ontdekken deze digitale wereld. Ze vergroten hun bekendheid en verkopen er hun producten. Je kunt in Second Life prototypen van nieuwe Adidas-schoenen passen en een ritje maken in een nieuwe Toyota. De eerste Europese bank die deze stap zet is ABN. Ze gaan hun virtuele kantoor gebruiken voor bijeenkomsten met ondernemers en overwegen ook financiële producten te gaan verkopen.

Een ander belangrijk motief om de virtuele wereld te betreden, is om in contact te komen met jongeren, die via andere kanalen steeds moeilijker te bereiken zijn. Ook Nederlandse politici hebben Second Life ontdekt: diverse partijen deelden er in de verkiezingscampagne folders uit.

Virtuele gezondheidszorg

Health Care Support and Education is een groeiend gebied in de virtuele wereld. De Second Life Medical Library is in oktober geopend. Diverse instanties op het gebied van gezondheidszorg zijn reeds aanwezig. Wie is de eerste Nederlandse zorgaanbieder die Second Life betreedt? Om op een andere manier in contact te komen met bestaande of nieuwe doelgroepen. Of om nieuwe proposities uit te proberen op het gebied van gezondheidsinformatie, preventie of nazorg. Of gewoon om het gedrag van jongeren in de virtuele wereld van nabij te bestuderen. Dat is immers de doelgroep van de toekomst: ook in de echte wereld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.