Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tjongerschans introduceert pacemaker met mogelijkheid voor telemonitoring

Mario Gibbels
Ziekenhuis De Tjongerschans gaat als eerste ziekenhuis in Nederland een pacemaker introduceren waarbij de werking van het hart op afstand gemonitord kan worden.

De patiënt krijgt thuis een kastje dat de signalen van de pacemaker opvangt en doorzendt naar een server in Amerika. De cardioloog en technicus worden via een sms of e-mail op de hoogte gebracht als zich problemen voordoen. De verbinding wordt tot stand gebracht via Merlin.net, een speciaal netwerk voor telezorg.

Als het nodig is, kan er direct ingegrepen worden. Het hartritme kan bijvoorbeeld op afstand aangepast worden. Ook is het mogelijk om de pacemaker te laten piepen als er iets niet goed is zodat de patiënt contact kan opnemen met het ziekenhuis.

De Tjongerschans gaat deze nieuwe pacemaker plaatsen bij vijf patiënten met hartritmestoornissen. Het ziekenhuis verwacht dat de pacemaker in de toekomst de huidige pacemakers gaat vervangen. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.