Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

TNO neemt activiteiten CBO over

Mark van Dorresteijn
De activiteiten van het CBO, kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg, worden overgenomen door de TNO-organisatie. Met de versterking hoopt TNO nog beter gepositioneerd te staan om ondersteuning te bieden aan het binnenkort op te richten VWS Kwaliteitsinstituut in de Zorg. Dat meldt curator Marie-José Cools.
TNO neemt activiteiten CBO over

Het CBO gaat verder in afgeslankte vorm onder TNO Management Consultants en TNO. De komende dagen volgt intensief overleg met de medewerkers om te komen tot een nieuwe organisatie.

Overname

Van Riet legt uit dat de definitieve overeenkomst vandaag gesloten is. “De projecten en programma’s die CBO momenteel in uitvoering heeft, zullen overgaan naar de nieuwe organisatie. Met deze doorstart en de verbinding met de eigen organisatie wil TNO een bijdrage leveren aan een verdergaande kwaliteitsverbetering in de zorg, zowel met onderzoek als middels de implementatie van verbetertrajecten en programma’s in de ‘cure en care’.”

Faillissement

Het CBO vroeg op 5 oktober 2010 faillissement aan. Bestuur en toezicht gaven aan dat de stichting te weinig financieel perspectief had om te blijven bestaan. Het lukte de organisatie niet om een solide financiële basis te creëren. Het aantal opdrachten liep zodanig terug dat het niet langer mogelijk was om de stichting draaiende te houden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

CBO vraagt faillissement aan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.