Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toename aantal cliënten in ggz

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van instellingen voor de geestelijke gezondheidszorg, zoals psychiatrische inrichtingen, verslavingsklinieken en consultatiebureaus voor alcohol en drugs. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het gebruik nam in de periode 2000-2007 gemiddeld met 6,4 procent per jaar toe. Dat is ongeveer 3 procentpunt meer dan de jaarlijkse groei van het gebruik in de totale gezondheids- en welzijnszorg.

Ambulante zorg

Vooral de ambulante zorg, waarbij een cliënt niet in een instelling is opgenomen, is flink toegenomen. De groei was daar gemiddeld veertien procent per jaar. Bij klinische behandelingen en deeltijdsessies was dat drie procent per jaar. De uitgaven aan de geestelijke gezondheidszorg stegen van 2,6 miljard in 2000 naar 4,5 miljard euro in 2007. Per hoofd van de bevolking betekent dat een stijging van 162 naar 275 euro. (ANP)

Lees ook:

Gebrek aan contanten in ggz opgelost

Inspectie: Derde ggz-instellingen voorkomt separatie

Ggz weigert zzp’s in te voeren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.