Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Toezicht Zuidzorg vertrekt na regeling Houtzagers

Vier toezichthouders vertrekken bij zorgorganisatie ZuidZorg na vertrekregelingen met bestuurders, waaronder Hanneke Houtzagers.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Toezicht Zuidzorg vertrekt na regeling Houtzagers

 

De ophef ontstond na de jaarrekening 2012 die Zuidzorg in mei publiceerde. ‘Dit leidde volgens de organisatie soms tot heftige reacties bij cliënten, medewerkers en de media, vanwege de opgenomen paragraaf met betrekking tot de regeling die met de voormalig bestuurder Hanneke Houtzagers was overeengekomen’, aldus de organisatie. Eerder in 2013 was de organisatie al in de publiciteit omtrent regelingen die ZuidZorg had getroffen met vorige bestuurders van ZuidZorg.

Vertrek raad van toezicht

De raad van toezicht zegt de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor alle genomen besluiten en stelt vast dat de naam van ZuidZorg belast is door de gebeurtenissen.

3
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Het grootste schandaal in de zorg uit het Zuiden van het land heeft nu na een dikke week ook deze rubriek gehaald.
  Het is een sprekend voorbeeld hoe bestuurderen en raden van bestuur in ziekenhuizen en vooral verpleeg en zorginstellingen hebben gewerkt. Er zijn er honderden, zo niet duizenden meer.
  Een juffrouw werkt een paar maanden in een zorginstelling en gaat weg met een handdruk van 170.000 euro.
  De bestuurders en raad van bestuur kijken heel verbaasd over zoveel commotie.
  Kun je nagaan hoe ze al jaren en jaren hebben gehandeld en nu nog handelen, want wees ervan overtuigd dat als men een eenvoudige juffrouw met zoveel geld laat gaan dat men er zelf heel heel wel bij vaart.
  ALLEMAAL GELD DAT DE PATIENT INDIRECT TE KORT KOMT.
  Ik vraag me echt af in welke gemoedstoestand deze mensen leven; hoe ze dat kunnen verantwoorden tegenover de Allerhoogste, de patienten, hun omgeving en ZICHZELF.
  Ik vind deze schandalen die zich al jaren voordoen erger dan de toestanden uit de kerk.

 3. Het zou fijn zijn als een nieuw bestuur voor de officiële benoeming zich eerst eens ging beraden op wat nu een redelijke beloning zou zijn,daar afspraken over maakt en die ook communiceert met de toezichthouder.Spreek geen grote vertrekpremies af.Als mensen gedwongen vertrekken,dan hebben ze het er- zeker in het geval van mevrouw Houtzagers- helemaal naar gemaakt. Haal eens mensen binnen die weten wat zin en onzin is in de zorg en daarop een gezonde visie hebben.Mensen die beseffen dat ouderen en zieken méér verdienen dan een bestuur wat alleen cijfers en geld (en dan vooral voor zichzelf) belangrijk vindt. Dát zou pas winst zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.