Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Toezichthouder Zorgbalans verdedigt vertrekpremie

Volgens de toezichthouders van Stichting Zorgbalans en Zorgkwadrant konden zij niet anders dan hun vertrekkende bestuurders te betalen waar zij wettelijk recht op hebben. Dat zeggen zij in Zorgvisiemagazine dat op 29 augustus uitkomt.

In het artikel van volgende week leggen toezichthouders uit waarom organisaties instemmen met hoge vertrekbonussen voor bestuurders. Zo zegt Lesha Witmer van Stichting Zorgbalans: “Wat we uiteindelijk betaald hebben, is normaal volgens de huidige wettelijke normen.” De Haarlemse zorgorganisatie betaalde vorig jaar 1,4 miljoen euro aan vertrekpremies.

Vergunning

Vandaag komt de SP met het plan om thuiszorgorganisaties die te hoge salarissen en vertrekpremies uitkeren aan bestuurders, te straffen met het intrekken van hun AWBZ-vergunning. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Exorbitante salarissen in de ban

Cliëntenraad luidt noodklok over Zorgbalans

Gouden handdruk Zorgbalans Haarlem

4 REACTIES

  1. Ik krijg weer tranen in mijn ogen als ik nadenk hoe we moesten communiceren met de locatie directie van het bejaarden huis van mijn moeder en Oom. Zaten op de poep stoel te eten dat vond men normaal daar. Ik heb altijd gezegd de leiding van dit soort instellingen zijn vaak geflipte ambtenaren die niet functioneerde. Jammer dat ik generaliseer. Maar 15 jaar na de dood van Moeder lijkt mijn gedachte van toen uit te komen. Nu we wat meer tranparstie en kwaliteit willen vallen de directies met bosjes. Wat zijn we toch altijd belazerd door de politiek toen en nu worden deze onkundige nog weg gesluisd met veel geld.
    Eb de ouderen maar creperen, mijn minder zorg pyama dag, poep broek wordt na soms 5 uur gewisseld in het bad 1 keer per week en dat zijn de mensen die altijd belasting betaalde werkte, nood klaagde. Betutteld werden. Weg met het zakkenvullende personeel in de zorg presteren of weg zoals in het bedrijfsleven geen kado de ww in.
    Hopelijk ben ik de frustratie van mijn moeder weer even kwijt want ik wordt er wel eens wakker van ’s nachts badend in het zweet dankzij de nietsnutten en zakken vullers

  2. Lees alle reacties
  3. Het zal vast kloppen wat er allemaal bij Zorgbalans is gebeurd, en wellicht nog wel bij een aantal andere thuiszorgorganisaties. Maar waar het mij omgaat is het populistische generaliseren van de Thuiszorg. Iets wat Bovenstaand bericht ook weer doet door te beweren dat thuiszorgorganisaties vrijstaten zijn. En wat betreft de SPN; over populisme gesproken; daadkracht ho maar maar wel vuil over de thuiszorg heenstorten. Ik zou graag willen dat men eens constructief naar de Thuiszorg keek; er wordt hard gewerkt en het is dezelfde overheid die er een potje van heeft gemaakt door er marktwerking in te introduceren. Wat en afgang; een complete vrijbrief voor gemeente en zorgkantoren alias zorgverzekeraars om de zorg uit te knijpen. Laten we de overheid eens aanpakken dat men nog geen enkele strategie heeft kunnen bedenken hoe wij in nederland goede zorg de komende deccenia kunnen borgen. Alstublieft de toestand van de thuiszorg in Nederland lijkt me groter probleem dan de salarissen. Ik zou zeggen verdubbel de salarissen en laat de zorg gestuurd worden door mensen met ervaring in bedrijfskunde! Dank u.

  4. Laten eens ophouden de thuiszorg zwart te maken. Er wordt hard gewerkt ook door bestuurders. En laten we het visier eens richten op de politiek zelf. Zij hebben toegestaan dat ‘marktwerking’in de zorg kon plaatsvinden, dat zorgkantoren en -verzekeraars en gemeente de ware machthebbers in de zorg zijn. En laten we eerlijk zijn; weet een gemiddelde Nederlander hoe het financieringstelsel werkt in de thuiszorg. Ik weet wel zeker van niet. Dat is pas schandalig en dat hebben we aan de politiek te danken. Deze afleidingsmanouvre die de politiek wederom over de thuiszorg afroeptmoet stoppen. Er is niets mis als goede bestuurders een goed salaris krijgen, laten we een plan opstellen voor criteria van goed bestuur dat lijkt me pas constructief voor de thuiszorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.