Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ton Berns neemt afscheid van NKI-AVL

Ton Berns neemt op dinsdag 7 februari afscheid als voorzitter van de raad van bestuur en directeur Wetenschapsbeleid van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam.
Ton Berns neemt afscheid van NKI-AVL

Ton Berns wordt als bestuurvoorzitter opgevolgd door Rene Medema (1964), die tot 1 januari 2012 hoofd was van het Laboratorium Experimentele Oncologie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Groei

Onder leiding van Ton Berns heeft het NKI-AVL verder kunnen groeien. Het behoort tot de internationale top op het gebied van kankeronderzoek en heeft hiervoor formele internationale erkenning gekregen. Berns: “Het zijn de mensen die een instituut maken. In een topinstituut vind je enthousiaste kritische onderzoekers die naar het instituut zijn gekomen vanwege de kwaliteit van hun collega’s aan wie ze hun ideeën kunnen toetsen en met wie ze gemakkelijk kunnen samenwerken.’’

Symposium

Na afloop van een tweedaags afscheidsymposium, waar (inter)nationale topwetenschappers samenkomen om de resultaten van recent kankeronderzoek met elkaar te wisselen, zal Ton Berns uit handen van de burgemeester van Velsen, Franc Weerwind, een koninklijke onderscheiding ontvangen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NKI-AVL start onderzoek relatie nachtdienst en borstkanker

NKI verwijdert explosief zuur

René Medema wordt bestuursvoorzitter NKI-AVL

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.