Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ton Ruikes nieuwe bestuursvoorzitter ZGT

Redacteur Zorgvisie
Ton Ruikes is aangesteld als bestuursvoorzitter bij de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Dat heeft het ziekenhuis vandaag bekendgemaakt.
Ton Ruikes highress.jpg
Foto: Ton Ruikes

Ruikes is als sinds 2012 lid van de raad van bestuur van het Twentse ziekenhuis, met locaties in Almelo en Hengelo. Hij schuift per 1 januari door naar de rol van bestuursvoorzitter, omdat Meindert Schmidt de functie heeft opgezegd. Schmidt gaat in januari met pensioen.

Door de pensionering van Schmidt en het doorschuiven van Ruikes ontstaan vacactures in het bestuur. Daarvoor zoekt de raad van toezicht nieuwe leden. De rvt laat in een persverklaring weten er veel vertrouwen in te hebben dat ZGT in de toekomst ‘haar stevige positie in de ziekenhuiszorg in Twente kan bestendigen.’

Dossier Personalia In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.