Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tools

Redactie Zorgvisie
Tools

Marktanalyse ouderenzorg

Het TNO Centrum Zorg en Bouw, voorheen Bouwcollege, heeft drie strategische planners die instellingen helpen bij het maken van een marktanalyse en bij de afweging bestaande gebouw al dan niet aan te passen.

Met de inzet van Horizon© kunnen instellingen in kaart brengen welke vraag naar woonvormen voor ouderen in wijken, steden en regio’s wordt verwacht.

De ZZP Vastgoedplanner® brengt de relatie in beeld tussen vastgoedcycli, kapitaallasten en zorgzwaartepakketten (zzp’s). Zorginstellingen kunnen analyseren wat de effecten van het nieuwe bouwregime zijn op het vastgoedrendement. De ZZP Vastgoedplanner® werkt met drie scenario’s voor de normatieve huisvestingscomponent (NHC).

De Flextool laat zien hoe makkelijk of kostbaar het is om bestaande verzorgingshuizen om te bouwen. Is het nog de moeite waard of is slopen goedkoper?

Zorg in woningen

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg heeft een online programma dat woningcorporaties, zorgorganisaties, architecten, projectontwikkelaars en gemeenten helpt bij het inrichten van zorg in woningen. ‘Zorg in Woningen’ is een praktisch programma dat met concrete tekeningen aangeeft welke ruimte nodig is voor persoonlijke verzorging, ook als daarbij hulp of hulpmiddelen nodig zijn. Het programma geeft direct inzicht in mogelijkheden en onmogelijkheden van bestaande bouw en nieuwbouw, waarbij actuele ruimtelijke eisen zijn gecombineerd met de Arbo-richtlijnen voor de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.