Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top-10: Best gelezen artikelen 2011

Mark van Dorresteijn
Welke berichten zijn in 2011 het best gelezen door bezoekers van de website van Zorgvisie? Wat vonden onze lezers belangrijk? Bekijk de top-10.
Top-10: Best gelezen artikelen 2011

1. Kabinet presenteert ombuigingen in AWBZ

1 juni 2011 – Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) heeft woensdag haar toekomstvisie voor de AWBZ gepresenteerd. De visie bevat ingrijpende maatregelen.

Lees het complete artikel >>

2. ‘Beste Zorgidee 2011 is plagiaat’

29 november 2011 – De prijs voor beste zorgidee van 2011 van zorgverzekeraar ONVZ is dit jaar naar een gekopieerd idee gegaan. Dat zeggen farmaceutisch consulente Aster de Vries en apotheker Yvonne Nortier van Kring-apotheek Bergschenhoek.

Lees het complete artikel >>

3. ‘VWS schrapt NHC voor lichtste zzp’s’

4 maart 2011 – Het ministerie van VWS heeft vergevorderde plannen om vanaf volgend jaar de wooncomponent uit de laagste twee zorgzwaartepakketten (zzp’s) in de verpleging en verzorging te schrappen. Dat gebeurt in het kader van scheiden van wonen en zorg. Dat zegt althans algemeen directeur Michiel Wentges van BOB Advies.

Lees het complete artikel >>

4. Ontslaggolf bedreigt ggz

21 oktober 2011 – De bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg leiden mogelijk tot een verlies van duizenden arbeidsplaatsen. Dat heeft brancheorganisatie GGZ Nederland berekend.

Lees het complete artikel >>

5. Aanhoudingen grootscheepse pgb-fraude

21 januari 2011 – Op last van de officier van justitie zijn dinsdagmorgen vier mannen aangehouden, onder wie twee psychiaters, die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij fraude met pgb-uitkeringen. De verdachten, in leeftijd variërend van 37 tot 57 jaar, werden aangehouden tijdens een grootschalige actie op diverse plaatsen in het land.

Lees het complete artikel >>

6. Stopwatchmethode Osira zorgt voor chaos

16 februari 2011 – De invoering van de zogenoemde ‘stopwatchmethode’, die de OsiraGroep vier miljoen euro heeft gekost, veroorzaakt enorm veel onrust. Dat blijkt uit een conceptherstelplan van OsiraGroep in handen van Zorgvisie.

Lees het complete artikel >>

7. Wet douchebeurten geeft praktische problemen

20 januari 2011 – De ministerraad heeft ingestemd met de nieuwe beginselenwet zorg, op voorstel van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten. Die heeft het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd.

Lees het complete artikel >>

8. Veldhuijzen van Zanten negeert wens coalitiepartijen

5 januari 2011 – Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS interpreteert een motie van CDA, VVD en PVV anders dan de partijen bedoelden. Daardoor krijgen honderden aanvragers van een persoonsgebonden budget (pgb) alsnog te maken met forse bezuinigingen.

Lees het complete artikel >>

9. Zonnehuizen verkoopt vastgoed

4 november 2011 – Zonnehuizen verkoopt een deel van haar vastgoed om financieel gezond te worden. De vastgoedpoot van de Parnassia Bavo Groep (PBG) biedt daarbij de helpende hand.

Lees het complete artikel >>

10. Pgb-ondernemers buitenspel in AWBZ

22 juni 2011 – De inperking van het persoonsgebonden budget (pgb) heeft grote gevolgen voor aanbieders die zorg leveren aan pgb-houders. Deze zorgverleners willen in reactie op de maatregel zorg in natura gaan leveren om hun klanten te behouden. Hierbij lopen ze tegen obstakels aan.

Lees het complete artikel >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.