Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top-10: Best gelezen berichten 2015

Mark van Dorresteijn
Welke artikelen op Zorgvisie zijn in 2015 het best gelezen? Buurtzorg Nederland en cao’s in de zorg zijn opvallend populair. Ook nieuws over zorgverzekeraars is goed gelezen in 2015. Hieronder de top-10.
prijzen.jpeg

1. Buurtzorg levert 35 procent minder zorg
Buurtzorg Nederland levert per cliënt gemiddeld 108 uur zorg, terwijl het landelijk gemiddelde op 168 uur ligt. Daardoor bespaart Buurtzorg per cliënt zo’n 3000 euro aan kosten.
Lees het artikel

2. Zorgpersoneel eist massaal onregelmatigheidstoeslag op
Niet alleen ziekenhuismedewerkers eisen onregelmatigheidstoeslag (ORT) op bij hun werkgevers. Ook medewerkers in de ggz, vvt en gehandicaptenzorg kunnen dat doen. Volgens vakbond NU’91 heeft de hele zorgsector zich jarenlang niet aan Europese richtlijnen voor de betaling van onregelmatigheidstoeslag gehouden. Dit kan de sector tientallen miljoenen euro’s kosten.
Lees het artikel

3. Eindelijk akkoord cao ziekenhuizen
Vakbonden en werkgevers hebben 4 maart een akkoord gesloten voor een nieuwe cao ziekenhuizen. Verpleegkundigen krijgen een cao met een loonsverhoging, goede afspraken over de onregelmatigheidstoeslag en recht op scholing.
Lees het artikel

4. Jos de Blok begint eigen zorgverzekering
Jos de Blok begint een eigen zorgverzekering. De oprichter van Buurtzorg Nederland, het snelst groeiende zorgbedrijf in ons land, gaat de concurrentie aan met grote zorgverzekeraars als Menzis, zo meldt regionaal dagblad Tubantia.
Lees het artikel

5. Chris Oomen: ‘Verzekeraars vormen een kartel’
DSW-topman Chris Oomen vindt dat zorgverzekeraars een kartel vormen. ‘Als we zo doorgaan, blijft het zorgstelsel niet overeind. Burgers hebben niets meer te kiezen.’
Lees het artikel

6. ‘Zorgeloos’ nieuwe verzekeraar van De Blok, Rotmans en Weggeman
De nieuwe zorgverzekeraar ‘Zorgeloos’ start in 2017 in Nederland. Dat zeggen de initiatiefnemers Jan Rotmans (Nederland Kantelt), Jos de Blok (Buurtzorg Nederland) en Mathieu Weggeman (Hoogleraar Innovatie Management) vandaag tijdens een presentatie.
Lees het artikel

7. Grote tevredenheid rond cao ziekenhuizen
‘In een tijdsgewricht waarbinnen sprake is van krimp en grote druk op ziekenhuizen, is dit een uitstekende cao voor de ziekenhuismedewerkers,’ meent Gita Gallé, hoofdonderhandelaar van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Elise Merlijn, onderhandelaar Abvakabo FNV is tevreden en noemt de cao een ‘mooie doorbraak’ voor de 190.000 medewerkers in de ziekenhuissector.
Lees het artikel

8. CAK waarschuwt voor hoge eigen bijdragen Wmo
Circa 7000 mensen ontvangen deze weken een forse rekening van het Centraal administratiekantoor (CAK) voor de eigen bijdrage Wmo. Die factuur is zo hoog, omdat het CAK nu pas over de benodigde gegevens beschikt.
Lees het artikel

9. ‘Rol van huisarts gaat drastisch veranderen’
Huisartsen krijgen binnen vijf jaar een stortvloed aan patiënten die zelf meetgegevens verzamelen. Om grip te houden, is het belangrijk dat huisartsen gaan experimenteren met sensortechnologie, stelt Dirk Jan van der Pol, productmanager Quli.
Lees het artikel

10. Noodscenario voor pgb-houders gaat in
Omdat de zorgverlening voor tienduizenden pgb-houders in het geding komt, brengt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vandaag zijn noodoplossing in stelling. Dit zogenoemde ‘terugvalscenario’ betekent dat houders van een persoonsgebonden budget (pgb), van wie alle gegevens nog niet verwerkt zijn door de SVB, wél budget krijgen en pas achteraf gecontroleerd worden.
Lees het artikel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.