Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top-10: Best gelezen zorg-ict berichten 2015

Mark van Dorresteijn
De zorg zet in 2015 grote stappen op het gebied van digitalisering. Toch gaat het niet zonder slag of stoot, blijkt uit de meest gelezen zorg-ict berichten van 2015.
medals.png
Foto: iStock

Met name de artikelen over zis/epd-keuzes van ziekenhuizen worden goed gelezen op Zorgvisie.nl. Deze markt is nog steeds flink in beweging. Een groot deel van de ziekenhuizen heeft nog namelijk nog niet gekozen voor een nieuwe generatie epd, vertelt Marco den Heijer, Healthcare Director Netherlands bij CSC in een interview. CSC wil net als Cerner de zis/epd-markt veroveren in 2016. De twee partijen zien zichzelf als goede partij naast ChipSoft en Epic. Een spannende keuze die er binnenkort aan zit te komen, is de keuze van het Erasmus MC en UMC Groningen.

De top-10

1. ‘Rol van huisarts gaat drastisch veranderen’
Huisartsen krijgen binnen vijf jaar een stortvloed aan patiënten die zelf meetgegevens verzamelen. Om grip te houden, is het belangrijk dat huisartsen gaan experimenteren met sensortechnologie, stelt Dirk Jan van der Pol, productmanager Quli.
Lees het bericht

2. UMCG en Erasmus MC stoppen met epd van Siemens
UMC Groningen en Erasmus MC stoppen de implementatie van Soarian, het epd van Siemens. De overname van Siemens door Cerner speelt een rol bij het besluit.
Lees het bericht

3. Wees terughoudend met update naar Windows 10
Wie Windows 10 installeert, geeft standaard toestemming om allerlei privacygevoelige gegevens naar Microsoft te verzenden. Dit houdt een aanzienlijk risico in voor zorgprofessionals en -bestuurders.
Lees het bericht

4. Tien zorgorganisaties gaan overhead automatiseren
Tien zorgorganisaties starten deze zomer een experiment om instellingsmuren af te breken en overhead sterk terug te dringen. Zij gebruiken daarvoor het platform Part-up. Initiatiefnemer Laurens Waling vertelt over de nieuwe vorm van organiseren.
Lees het bericht

5. Epd-leveranciers hebben grote plannen met e-health
De epd-leveranciers werken hard aan de integratie van het epd met e-health, als apps, zelfmeetapparatuur en persoonlijke gezondheidsdossiers (PGD). In een marktinventarisatie van M&I-Partners vertellen de leveranciers hoe zij tegen de ontwikkelingen aankijken en wat zij nu al doen op het gebied van e-health in combinatie met hun epd.
Lees het bericht

6. ‘App herkent 80 procent van alle soorten huidkanker’
De app SkinVision kan huidkanker in 80 procent van de gevallen herkennen, dat blijkt uit eerste resultaten van het wetenschappelijk onderzoek dat de afdeling Dermatologie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven doet naar de app.
Lees het bericht

7. UMC Utrecht lanceert realtime patiëntportaal
Het UMC Utrecht presenteert vandaag het nieuwe patiëntportaal dat ‘verder gaat dan portalen van andere ziekenhuizen’.
Lees het bericht

8. Radboudumc haalt hoogste niveau met epd
Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft het Radboudumc HIMSS stage 7 bereikt. Het is de hoogste erkenning voor het gebruik van data- en informatietechnologie in een ziekenhuis. Slechts twee andere ziekenhuizen in Europa hebben deze award ontvangen.
Lees het bericht

9. Erasmus MC start zoektocht naar epd
Het Erasmus MC gaat ditmaal zonder UMC Groningen (UMCG) op zoek naar een nieuw epd/zis nadat hun gezamenlijke epd-traject stukliep op de overname van leverancier Siemens.
Lees het bericht

10. E-health amper gebruikt in de zorg
Een nulmeting naar e-healthgebruik in Nederland laat zien dat er nog een wereld te winnen is. De drie e-healthdoelstellingen van VWS zijn nog verre van bereikt. Dat blijkt uit het Tussenrapport eHealth-monitor 2015 van Nictiz en Nivel.
Lees het bericht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.