Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Topambtenaren: Meer eigen risico en hogere eigen bijdrage

Mark van Dorresteijn
Topambtenaren presenteren vandaag de voorstellen om per beleidsterrein twintig procent te besparen. Een van de voorstellen is de verhoging van het eigen risico in de zorg tot 775 euro. Dat meldt de NOS.
Topambtenaren: Meer eigen risico en hogere eigen bijdrage

Andere genoemde voorstellen zijn volgens de NOS een eigen bijdrage van vijf euro voor een bezoek aan de huisarts, een verlaging van het minimumloon en het terugbrengen van de Werkloosheidswet naar maximaal een jaar.

Nieuwe kabinet

De voorstellen worden door het nieuwe kabinet behandeld en zullen naar verwachting in de verkiezingscampagne en in de kabinetsformatie een grote rol spelen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

‘Vijf miljard bezuinigen op AWBZ niet haalbaar’

Zorg moet 600 miljoen extra bezuinigen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

7 REACTIES

 1. Het is een grof schandaal dat zieken nog meer gepakt worden,velen kunnen nu al niet gebruik maken van de zorg en medicijnen die ze nodig hebben,daar zorgt de belasting wel voor.We worden overal gepakt .Dieten die mensen nodig hebben kunnen niet meer gekocht worden en dus worden ze nog zieker.De vergrijzing nou die zal terug gaan want ….die halen we niet meer als we niet de zorg kunnen kopen die van levens belang is. Veel bijbetalen aan medicijnen ,dieet enz,belasting die ons de nek omdraait,waardoor je geen geld terug krijgt zo,als vorig jaar
  Veel mensen moeten nu ook huursubsidie van 2011 terug betalen.Ziek zijn was een recht nu een dood doener die zijn weerga niet kent.
  Velen zullen in de soos terecht komen.
  Zorg op maat is een vergeten RECHT

 2. Lees alle reacties
 3. Het kabinet draait door. De bezuinigingen zijn niet meer realistisch. Bovendien wordt de last wederom niet eerlijk verdeeld. De lage en middeninkomens worden fors gepakt.Onze regering help Nederland om zeep en keert vervolgens na de verkiezinbgen niet meer terug omdat ze ’toe zijn aan iets anders’. De economie wordt op deze wijze echt niet gestimuleerd. Mensen hebben geen geld meer om te kopen (lees: de economie te stimuleren). Het gaat erg verkeerd met Nederland dankzij onze regering die vooral het belang van Europa vooropstelt en daarbij Nederland verkwanselt.Allerhoogste tijd voor verkiezingen en een echte realistische aanpak (voor zover onze politici daar überhaubt toe in staat zijn)!

 4. Wat doen die Top-ambtenaren de hele dag ? Hoe vaak praten zij met chronische clienten in Zorginstellingen , wat voelen die clienten in Zorginstellingen ; etc..De Ambtenaren zitten achter een bureau in een luxe kantoorpand in Den Haag uitzicht op een fraai terras ; etc..Weten weinig van zorg aan bed. Voorstel om Ambtenaren die zo iets bedenken naar een schaal terug te brengen van minimumloon, als voorbeeld voor de samenleving, en dat het ook zo kan. Scheelt de Overheid Miljarden ! Politiek is nu aan het woord.

 5. Vergelijken met de voorzieningen in andere landen is vrijwel onmogelijk. Je kunt alleen totaalpakketten vergelijken, de zorgverzekeringspremies die in NL blijven stijgen en zeker niet laag te noemen zijn, de vergoedingen die continue lager worden en dan deze voorstellen?? Voor ouderen met een AOW al dan niet aangevuld met een pensioen(tje) wordt het onbetaalbaar. Of krijgt NL, waar het erg sterk in is, overgangsregelingen?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.