Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Topinternist Robin Peeters ziet gevaar in polarisatie rond vaccinatie

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
‘Ik maak me als dokter en als mens zorgen over de steeds verdergaande polarisatie rondom vaccinatie’, zegt Robin Peeters, internist bij het Erasmus MC. ‘Een grote groep van de mensen die niet gevaccineerd zijn, hebben terechte vragen en twijfel. We moeten met die mensen in gesprek.’
Peeters

De ziekenhuisopnames van coronapatiënten lopen op

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Goed punt. Het leggen van verbindingen en het aangaan van gesprekken met mensen die twijfelen en onzeker zijn is al een sinds jaar en dag een teken van goede zorg. Maar het gaat om meer dan alleen een goed gesprek met onzekere mensen. Frank Conijn heeft een punt wanneer hij aandacht vraag voor mensen van wie de zorg opnieuw wordt uitgesteld. Het vraagt ook om een ‘nationaal moreel beraad’. Voor sommigen klinkt dat wellicht oubollig en boterzacht, maar het is de enige weg die helpt vorm te geven aan een solidaire samenleving in pandemische tijden.

  2. Lees alle reacties
  3. Heel goed, Robin. Voor mij ben je al langer een van de rolmodellen in deze moeilijke tijden. Zeer te waarderen hoe je onvermoeibaar verbindingen legt en in gesprek gaat met mensen over vaccinaties. Polarisatie kunnen we nu niet gebruiken in ons mooie land. #OneteamNL

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.