Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Track & trace voor elektrische rolstoelen

Annelies Vermeulen
Gehandicaptenzorginstelling Nieuw Unicum, MobileTrack en NVD Beveiligingen hebben gezamenlijk een nieuwe Track-&-Tracemethode ontwikkeld voor elektrische rolstoelen.
Track & trace voor elektrische rolstoelen

Inmiddels zijn er al enkele elektrische rolstoelen bij Nieuw Unicum voorzien van deze oplossing. Nieuw Unicum is een instelling zonder opvallende en beperkende beveiligingsmaatregelen. Hierbij bestaat het risico dat cliënten verdwalen of zo ver van het terrein zijn dat ze niet zelfstandig kunnen terugkeren.

Virtuele zone

Op het moment dat de cliënt zich buiten de virtuele zone bevindt, wordt de snelheid van de elektrische rolstoel beperkt. De rolstoel genereert tegelijkertijd een automatische alarmmelding naar de alarmcentrale van NVD die 24 uur per dag bemand is. Als de cliënt niet direct terugkeert binnen de virtuele zone, waarschuwt NVD Nieuw Unicum. Deze functionaliteit treedt alleen in werking als de cliënt alleen op pad is en niet als hij onder toezicht of begeleiding is. De Track-&-Tracemethode wordt toegepast na instemming van de cliënt en in nauw overleg met de familie. (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

Erasmus MC test rolstoelkussen tegen decubitus

Radboud kampt met rolstoelmysterie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.