Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Trage websites kosten geld

Annelies Vermeulen
Nederlandse computergebruikers wachten dagelijks in totaal zevenhonderdduizend uur op het laden van websites. Dat concludeert de website speedprof.com op basis van eigen onderzoek. Speedprof vergeleek de resultaten van eigen metingen met onderzoeken van onder meer Google en TNS Nipo.
Trage websites kosten geld

“Veel mensen denken dat trage sites een probleem is uit het verleden”, zegt Willem de Groot, een van de onderzoekers. “Maar de mensen die sites maken, hebben zelf vaak de snelste verbindingen en stoppen hun creaties vol met grafische toeters en bellen. Zij realiseren zich doorgaans niet dat de gemiddelde bezoeker er wel vijf keer zo lang op moet wachten. Bijkomend probleem is de trage verbinding van smartphones en tablet-computers. Nog weinig sites zijn geoptimaliseerd voor mobiele netwerken.”

Economie

“Collectief wachten op trage sites heeft ook een economische implicatie. Stel dat de gemiddelde site twee keer zo snel zou laden, dan bespaart dat twee minuten per persoon per dag. In Nederland alleen staat dat voor een arbeidsproductiviteit van een paar miljard euro”, zegt Donald Res, oprichter van het SpeedProfs.com kennisplatform. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Mantelzorgers meten overbelasting op website

Utrechters testen gezondheid via website

‘Richtlijnen moeten vergelijkingssites voor zorgverzekeraars verbeteren’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.