Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Trimbos maakt kwaliteitskeurmerk e-mental health

Annelies Vermeulen
Het Trimbos-instituut is samen met andere partijen bezig met het ontwikkelen van een kwaliteitskeurmerk voor e-health interventies. Met het kwaliteitskeurmerk kan de gebruiker in één oogslag zien of een e-mental-health interventie kwalitatief goed is.
Trimbos maakt kwaliteitskeurmerk e-mental health

Met het groeien van het aanbod van e-mental health groeit ook de roep om helderheid over de kwaliteit van het aanbod. Het Trimbos-instituut is nu bezig met de productie en implementatie van ‘De Keurkring’, een instrument voor de kwaliteitsbeoordeling van e-mental health interventies. Hierbij worden kwaliteitscriteria uitgewerkt. Het streven is om een laagdrempelig instrument voor zelfcertificering te maken. Naast een expertoordeel zullen ook de ervaringen van gebruikers met de interventies een plek krijgen. Het kwaliteitsinstrument is in het voorjaar van 2012 online beschikbaar en wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Overheid moet grotere rol spelen bij e-mental health

KiesBeter.nl heeft zoekfunctie voor E-mental health

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Goed initiatief. Ik ben echter wel nieuwsgierig hoe Trimbos het ontwikkelen van eigen e-health interventies kan combineren met het ontwikkelen van een onafhankelijk keurmerk dat ook deze interventies beoordeeld. De onafhankelijkheid dient zorgvuldig geborgd te worden naar mijn mening.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.