Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Trimbos wil langdurige ggz verbeteren

Eindredacteur
Tien ggz-instellingen gaan de zorg voor chronische psychiatrische patiënten met hulp van het Trimbos-instituut verbeteren. Het doel van het project Langdurig perspectief is dat patiënten een betere kwaliteit van leven krijgen.
Trimbos wil langdurige ggz verbeteren

“Juist voor mensen op langdurige ggz-afdelingen is het lastig greep te houden op hun leven. Ze hebben vaak weinig omhanden en hebben weinig persoonlijke contacten”, zegt Sonja van Rooijen van het Trimbos-instituut. “Het doel is dat zij perspectief krijgen, bijvoorbeeld door sociale contacten buiten en binnen de instelling en zinvolle dagbesteding. Instellingen kunnen hun aanpak zelf invullen, in samenspraak met de cliënten.”

Zorg voor beter

Het Trimbos-instituut voerde eerder al projecten uit in het programma Zorg voor Beter. Een daarvan ging over de herstelbenadering, waar het nieuwe project bij aansluit. Nieuw is dat begeleiding van de verbeterteams nu deels plaatsvindt op locatie, bijvoorbeeld de werkconferenties. Van Rooijen: “Met interne conferenties kunnen we gerichter inspelen op de situatie bij een instelling en veel meer mensen uit de organisatie uitnodigen. In landelijke werkconferenties zoek je de gemene deler.”

Innovatiefonds

Het project loopt twee jaar en wordt gefinancierd door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Er kunnen zich nog instellingen aanmelden, zegt Van Rooijen . (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees meer

Langdurige ggz in de knel

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Vraag aan bewoners welke 40 jaar of langer zijn opgenomen,in de ggz, , wat hun advies is om ,gelukkig te leven en waar word je blij van?
    De antwoorden zijn verrassend ,voor bestuurders en hulpverleners in de GGZ,
    Ook kinderen en pas opgenomen patienten,kunnen we dit vragen.
    Waar word je blij van .

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.