Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Tuchtprocedure IGZ tegen Tulleken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) start een tuchtprocedure tegen neurochirurg Kees Tulleken. Dat maakte een woordvoerder zaterdag bekend.
Tuchtprocedure IGZ tegen Tulleken

Na het ski-ongeluk van prins Friso in februari deelde Tulleken informatie over de toestand van de prins met zijn vrouw, NRC-journaliste Jannetje Koelewijn, die die informatie wereldkundig maakte. Daardoor raakte de arts in opspraak. Koelewijn schreef dat Friso geen schedelbasisfractuur had en dat zijn situatie redelijk gunstig leek. Dat bleek niet te kloppen. Prins Friso ligt nog altijd in coma. De IGZ start nu een tuchtprocedure tegen Tulleken wegens schending van het beroepsgeheim. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer

Artsencollectief wil neurochirurg Tulleken voor de rechter

Inspectie wil neurochirurg Tulleken horen

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ongelooflijk op duizenden plaatsen kan het IGZ zeer zinvolle controle uitoefenen, TERWIJL ZE DAT NIET DOEN en aan Friso besteden ze aandacht. Natuurlijk daarmee maskeren ze hun GROTE INACTIVITEIT. Het is het Koninklijk Huis en veel mensen spreekt dat aan. HET IS GEWOON PUBLICITEIT ZOEKEN. Eigenlijk moest ik tegen het IGZ een tuchtprocedure naar de rechter starten voor hun grove nalatigheden, welke ook nog veel meer leed teweeg brengt dan bij de Prins waaraan helaas niks meer is te doen. Dus de actie voegt ook nog eens niks toe. “Ja, maar we moeten ook vechten tegen het met de voeten treden van beroepsgeheim”. Dat wordt er toch met de haren bijgesleept. Het komt toch dagelijks voor dat een arts iets zegt ALS MEDEDELING. Ik heb onlangs in het ziekenhuis gelegen; kamer met vier man. Door de visite van de Hoofdneuroloog met zijn gevolg weet ik dus wat de andere drie patiënten hebben (een was zwaar aan de drank en vanaf dat moment bekeek ik hem toch anders). Maar ja dat is het plebs. Het IGZ is nu bezig met een soort wakcine lichtje, waar iedereen ook uit de voegen is geschoten omdat het het Koninklijk Huis betreft. Een duidelijk voorbeeld hoe de IGZ de troosteloze en uitzichtloze patiënt in een verpleeg- en verzorgingstehuis in de steek laat. WAT EEN VERSCHRIKKELIJK LAND.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.