Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee miljoen subsidie voor gezondheidsportaal PAZIO

Mario Gibbels
Het ministerie van Economische Zaken heeft via de subsidieregeling Pieken in de Delta een miljoen euro toegekend aan het gezondheidsportaal PAZIO, de Patiëntgeorienteerde Zorg Informatie Omgeving. De provincie en gemeente Utrecht verlenen ook nog eens miljoen euro subsidie voor de verdere ontwikkeling van PAZIO.

Met behulp van PAZIO kunnen patiënten online afspraken maken met de huisarts of herhaalrecepten aanvragen. Ook kunnen patiënten via PAZIO hun dossier inzien en de labresultaten bekijken. Verder biedt het portaal patiënten met een chronische aandoening de mogelijkheid voor zelfmanagement.

Pazio is onlangs van start gegaan. Zo’n 500 patiënten van de Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra zijn ingelogd op het portaal. De twee miljoen euro subsidie zal onder meer gebruikt worden voor de ontwikkeling van de benodigde software, voor het promoten van het gezondheidsportaal bij de zorginstellingen en de ontwikkeling van een innovatief kenniscentrum. PAZIO is een initiatief van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Imtech, VitalHealth Software, Mediportaal, VitaValley en het Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentrum. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.