Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede Kamer heeft behoefte aan ICT-adviseur

Mario Gibbels
PVV-er Hero Brinkman, lid van de werkgroep ict van de Tweede Kamer, vindt dat veel leden van de Tweede kamer weinig kennis hebben van ict. Daarom wil de werkgroep dat de volksvertegenwoordiging een adviseur krijgt op het gebied van ict.

“De Tweede Kamer heeft bijvoorbeeld een juridische afdeling die helpt bij het maken van wetsvoorstellen. Een ict-adviseur kan de Tweede Kamer helpen bij het beantwoorden van vragen over ict”, zegt Brinkman.

De werkgroep denkt aan functie van veertig uur in de week. De werknemer krijgt twee taken: het screenen van kabinetsvoorstellen op ict-componenten en gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen.

Van Brinkman hoeft niet elk Kamerlid zelf evenveel verstand te hebben van ict. Een adviseur zou voor Kamerleden zonder netwerk in de ict een vraagbaak kunnen zijn. Daarnaast deed de werkgroep de aanbeveling om minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk te maken voor de ict-projecten bij de overheid. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.