Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TweeSteden digitaliseert toezicht op voedselveiligheid

Mark van Dorresteijn
Het TweeSteden ziekenhuis heeft het systeem dat toeziet op voedselveiligheid bij maaltijdbereiding gedigitaliseerd. Het vijftien jaar oude systeem komt daarmee te vervallen.
TweeSteden digitaliseert toezicht op voedselveiligheid

Houdbaarheid, producttemperaturen en hygiëne regels worden door het nieuwe systeem volledig automatisch bijgehouden. Evenals het toezicht op naleving en bewaking van kritische processen. Medewerkers krijgen elke dag up to date instructies via de computer. En leidinggevenden kunnen elk moment van de dag zien of zaken in orde zijn. Het systeem meldt zelf als er onverhoopt toch nog risico’s dreigen dan wel dat men uit de pas dreigt te gaan lopen met de warenwettelijke eisen. Voor de digitalisering ontvangt het ziekenhuis het Vers & Veilig certificaat.

Voedsel in ziekenhuizen

In een ziekenhuis gaat het niet alleen om ziekten, specialisten en verpleging. Alle opgenomen patiënten moeten naast tussentijdse verstrekkingen ook drie maal daags eten. Bij ongeveer 450 patiënten, personeelsrestaurants en overigen gaat het dan om ruim 600 maaltijden per dag. Dat betekent ook voldoen aan talloze strenge wetten en regels inzake voedselveiligheid en hygiëne. Dat alles gebeurde voorheen grotendeels aan de hand via papieren lijsten en handboeken. Dat was erg bewerkelijk, het raakte uit de tijd. De druk om zaken te digitaliseren bleek niet langer te weerstaan.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.