Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

TweeSteden Ziekenhuis houdt weekendoperaties

Redactie Zorgvisie
Het TweeStedenziekenhuis in Waalwijk is afgelopen weekend als proef opgesteld voor geplande operaties. Volgens het ziekenhuis is het experiment zeer geslaagd.

De vier operatiekamers zijn van acht tot acht in bedrijf geweest en er zijn 107 patiënten geopereerd. Er zijn onder andere scopieën uitgevoerd, hand en voetoperaties, galblaasoperaties en staaroperaties.

Geen files

Volgens zorggroepmanager Pieter Stepaniak is de actie enthousiast ontvangen. Vooral de ontspannen sfeer viel op. Patiënten hadden geen last van files, begeleiding hoefde geen vrij te nemen en de parkeerplaats bood genoeg ruimte. Ook het ziekenhuispersoneel was positief. Aanleiding voor de weekendoperaties waren de wachtlijsten. Stepaniak: “Als de wachtlijst een kritische grens over gaat, moet je iets doen want anders lopen de patiënten weg naar de concurrent.”

Hoewel het om een eenmalige proef ging, is Stepaniak van mening dat het ziekenhuis het wel aan haar klanten verplicht is om er een vervolg aan te geven. Hoe dat vervolg er uit gaat zien, kan hij nog niet zeggen. “Nu konden we het allemaal wel opvangen. Als het ziekenhuis structureel operaties in het weekend zou inplannen, moet er personeel bij.” (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

TweeSteden Ziekenhuis mag renoveren

Breuk in langstzittende raad van bestuur van een ziekenhuis

TweeSteden Ziekenhuis behandelt kanker interdisciplinair

1 REACTIE

  1. Het moet kunnen! Het is Service naar onze Clienten toe. We hebben een 24 uurs Economie , dus moet je als Ziekenhuis mee gaan met de rest van de Wereld.De CAO Ziekenhuiswezen is er op aangepast. Een kwestie van gewoon DOEN !
    Politiek laat je horen !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.